Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Εξάμηνο μηνυμάτων (14)


Δέκατη τέταρτη ανάρτηση του χρονικού με τίτλο «Εξάμηνο μηνυμάτων».

Αλέξης (Ξενικός) και Ευγένης (Φαρσαλινός) ανταλλάσσσουν ηλεκτρονικά μηνύματα με αφορμή το ιστολόγιο του πρώτου. Γρήγορα η αλληλογραφία επεκτείνεται στην καθημερινότητα και σε θέματα πιο προσωπικά. Εκτός από τα πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπάρχουν και μερικά αποσπάσματα ημερολογίου που φωτίζουν σημεία που αποσιωπούνται στα μηνύματα…

Οι αναρτήσεις ΔΕΝ είναι αυτοτελή «επεισόδια». Αποτελούν ολοκληρωμένο έργο σε ιδιόμορφη μυθιστορηματική μορφή. Αν, αγαπητέ αναγνώστη, ήρθες μόλις τώρα σε επαφή με το έργο, προτείνω να ξεκινήσεις από την αρχή, όπως όταν πάρεις στα χέρια σου ένα νέο βιβλίο…

Θα γίνει προσπάθεια να έχουμε μια ανάρτηση 3 φορές την εβδομάδα.

 
 
Εξάμηνο μηνυμάτων (14)
 

Ευγένης προς Αλέξη
Καλημέρες! Τι μου κάνεις;
 
Δειγματοληπτικά έχω πάει όντως σε μερικά νησιά! Μόνο εδώ στέριωσα για τα καλά! Χαχαχα! Αλλά ποτέ δεν ξέρεις κι εδώ τι γίνεται!
 
Ο ανιψιός στην Πάτρα, βαρβάτος καί ναι καί όχι, ψευτόμαγκας της επαρχίας ίσως θα ήταν σωστότερο.  Κατάλαβα τί σου αρέσει, την έχω την εικόνα! Είσαι επιλεκτικός και κάνεις και καμιά παρασπονδία!
 
Λαϊκή… Τα λίγα πράγματα που θέλω, τα παίρνω από το σούπερ, που παρεμπιπτόντως σε πολλά είναι φθηνότερα από τη λαϊκή απ’ ό,τι έχω προσέξει. Βέβαια μετράει και η ποιότητα. Για ένα άτομο δεν είναι πολλά τα έξοδα όμως. Και φυσικά επιλέγω κι εγώ τα οικονομικά φρούτα και λαχανικά. Αυτό το προσέχω πάντα, εκτός του ότι τρελαίνομαι για φράουλες, αλλά είναι πανάκριβες… Συνήθως αγοράζω πορτοκάλια, μήλα το χειμώνα και πεπόνι, καρπούζι το καλοκαίρι! Τώρα που άρχισαν τα μαρούλια την έχω βρει με σαλάτες, με τόνο, με τυρί και ελιά, ρίγανη, με ντομάτα και πιπεριά, τρέλα! Επίσης στη λαϊκή μπορεί να πεταχτώ από τη δουλειά, μια φορά το μήνα, για να πάρω  λουλούδια στα γρήγορα και να γυρίσω, πριν με δει κανένα μάτι.
 
Κρέας τρώω κυρίως κοτόπουλο, κιμά και ψάρι, και αυτά τα μαγειρεύω και μόνος μου. Κόκκινο κρέας φτιάχνω σπάνια στο σπίτι, μόνο στη μάνα μου τρώω, και είμαι πολύ επιλεκτικός. Αν δεν είναι όπως μου αρέσει, δεν το αγγίζω. Γάλα, γιαούρτι και τυρί, εννοείται! Στο σπίτι έχω πάντα γάλα και γιαούρτι! Και μιλάμε για πολύ γάλα!
 
Γλυκά τα έχω περιορίσει στο ελαχιστότατο, για λόγους διαίτης. Βέβαια μια στο τόσο φτιάχνω κάνα κουλουράκι, κέικ, χαλβά (από σιμιγδάλι, όχι Φαρσάλων), πίτες… Επίσης τυχαίνει να βρίσκεται και κάνα γλυκό του κουταλιού όταν φτιάξει η μάνα μου ή καμιά θεία. Γενικά μου αρέσουν πολύ τα γλυκά, και μάλιστα γι’ αυτά του ταψιού με σιρόπι, τρελαίνομαι!

Λοιπόν, πολλά κορν φλέικς, μούσλι και κουάκερ, συνήθως με γάλα αλλά και με γιαούρτι, πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, όποτε να είναι. Σοκολατούχα σπάνια, θα πρέπει να το ζητάει το στόμα μου. Βαριά οινοπνευματώδη ποτέ, αλλά όταν βγαίνω έξω, τότε λίγο κρασί. Στο γεύμα νερό, σπάνια αναψυκτικό. Ψωμί κομμένο, φτιάχνω πότε πότε, το κόβω και το αποθηκεύω στην κατάψυξη και τρώω κάθε πρωί στο πρωινό. Λικέρ έχω δυο τρία διαφορετικά από διάφορα μέρη, αλλά δεν θα μου έρθει να πιω πάνω από 5-6 φορές το χρόνο, θα πρέπει να μου το ζητήσει κι αυτό το στόμα μου. Μια φορά την εβδομάδα μπορεί να παραγγείλω κάτι απ’ έξω, συνήθως όταν έχω παρέα για καμιά ταινία ή για χάζεμα.
 
Τι θα σε περιμένει αν σε καλέσω; Θα πάρω πολύ ψάρι, πολλά φρούτα και λαχανικά της αρεσκείας σου. Τα λικέρ θα τα κρύψω καλού κακού να μην τα πιάνει το πεδίο του ματιού, και μια χαρά θα περάσουμε!
 
Είδες τα γαστριμαργικά μου; Γενικότερα μ’ αρέσει να ασχολούμαι με την κουζίνα, αν και δεν φτιάχνω και κάτι το ιδιαίτερο, απλά πράγματα. Λες να μου έρθουν καινούργιες ιδέες στη Σίφνο;
 
Σε κάλυψα;
Φιλιά είπες; Ναι φιλιά είπες! Μόνο φιλιά; Χεχε!
Και από μένα!
Ευγένης
 
Ευγένης προς Αλέξη
Ονειρικό το δεύτερο ποίημα στη χτεσινή ανάρτηση…
 
Αλέξης προς Ευγένη
Όχι, ρε Ευγένη, κάθόλου όνειρο! Υπάρχει πιο θελκτικό ξεκίνημα της μέρας από το να ξυπνάς δίπλα στο σύντροφό σου, και με ήλιο έξω, και στην εξοχή; Μόνο τα φιλιά αποφεύγουμε κείνη τη στιγμή, Όλα τα άλλα είναι χαρά θεού (γι αυτούς που πιστεύουν).
Χάδια στην οσφυική μοίρα (ψάξ το).
Αλέξης

Ευγένης προς Αλέξη
Όνειρο θα ήταν να συμβεί... όχι ότι βλέπεις όνειρο...
Μάλιστα έμαθα που είναι και η οσφυική μοίρα...
Ευγένης
 
Αλέξης προς Ευγένη
Ευγένη μακρινέ,
καλό σαββατοκύριακο!
χάδια τολμηρά!
Αλέξης
 
Αλέξης προς Ευγένη
Ευγένη μου,
Ας τα πάρουμε συστηματικά:
Στα φαγητά : για κοίτα που συμφωνούμε/ταιριάζουμε σε όλα! Εκτός από το κρέας. Εγώ μάλλον τρώω λίγο περισσότερο. Λεπτομέρεια είναι.

Λικέρ: ρε Ευγένη, αφού σου εξήγησα τον πρακτικό λόγο για ένα λικεράκι πριν από τα προκαταρκτικά... (σκέψου λίγο, λατρεύω τα κρεμμύδια, δεν αποφεύγω το σκόρδο).

Μαγείρεμα: εργένης έζησα μόνο 1 χρόνο. Μαγείρευα πολύ λίγο (ζυμαρικά). Έτρωγα έξω σε προσιτές ταβέρνες της γειτονιάς. Δεν μπρώ να πω ότι με τραβάει το μαγείρεμα.
Δίαιτα: εσύ, γιατί;

Με χάδια γεμάτα, όχι διαίτης...
Αλέξης
 
Ευγένης προς Αλέξη
Καλησπέρα Αλέξη!
 
Λεπτομέρεια το κρέας; Ναι είναι...
Ναι το κατάλαβα το λικέρ, γι’ αυτό θα το κρύψω, για να μην σου μπουν ιδέες! Χαχα! Και θα σε κεράσω κρεμμύδια! Χεχε!
Α δεν έχεις δίκιο με το μαγείρεμα, αλλά εσένα σου βγαίνει αλλού, στην καλλιτεχνία! Ε καλά, μη νομίζεις ότι κάθε μέρα μαγειρεύω, μια δυο φορές την εβδομάδα κι απλά πράγματα, κρατάω στο ψυγείο για κάμποσες μέρες. Σε ταβέρνα μετρημένα τρεις φορές έχω φάει εδώ... σκέψου δηλαδή πόσο συχνά στα 2 χρόνια που μένω εδώ! Αλλά εντάξει, είπαμε ότι παραγγέλνουμε ποτε πότε απ’ έξω!
 
Δίαιτα, ποιος σου είπε ότι είμαι πολύ αδύνατος; Η διάπλασή μου είναι κανονική, το σωστό βάρος. Κάθομαι πολλές ώρες στο γραφείο. Θέλω να αποφύγω την κοιλίτσα που θα μπορούσε να σχηματιστεί αν το ρίξω έξω στη λαιμαργία, γι’ αυτό περπάτημα και διατροφή προσεκτική!
 
Αύριο μεσημέρι φεύγω για Πάτρα! Θα τα πούμε την Παρασκευή! Θα μου λείψεις νομίζω! Σήμερα ήρθε μια φίλη από την Άρτα, είχε ξανάρθει και την προηγούμενη εβδομάδα, και βγήκαμε δυο φορές, τώρα περιμένω το Γρηγόρη για να δούμε μια ταινία και να φάμε τίποτα.
Καλό υπόλοιπο σαββατοκύριακο εύχομαι και καλή εβδομάδα! Να περάσεις καλά!
 
Ε όχι και στα χάδια δίαιτα!
Ευ.
 
Αλέξης προς Ευγένη
(ξημερώματα)
Ευγένη μου σεμιναρίζοντα,
Εύχομαι γόνιμο το σεμινάριο από κάθε άποψη.
Κι εμένα θα μου λείψει η επικοινωνία, γρήγορα να περνάνε οι μέρες. Έπειτα, στο ιστολογικό πεδίο, από μεθαύριο θα μπουν τα αγγλικά ποιήματα. Θα είναι μια παράξενη εβδομάδα...
Την Πάτρα την έχω επισκεφτεί επιφανειακά.
Περπάτα και κάνε κοιλιακούς!
Χάδια εκλεκτά!
Αλέξης
 
Ευγένης προς Αλέξη
Καλημέρα λοιπόν!
Όπως βλέπεις δεν έχω κοιμηθεί ακόμη! Πριν κάμποση ώρα έφυγε ο Γρηγόρης και τώρα έκατσα λίγο στον υπολογιστή...
Σεμιναρίζοντας;  Γόνιμο, πιστεύω να είναι! Θα σου πω όταν γυρίσω!
Την Πάτρα ούτε εγώ την ξέρω καλά. Ήρθε η ώρα να τη γνωρίσω κι από κοντά...
Περπατάω και κάνω και κοιλιακούς, έννοια σου. Δεν έχω κι άσχημη εμφάνιση…
Φιλιά και καλά να περάσεις την αγγλική εβδομάδα!
Ευγένης
 
Ευγένης προς Αλέξη
Τι ποίημα είναι πάλι αυτό; Πορνοκινηματογράφος… Δεν ξέρω, άβατο έδαφος, έχω ακούσει διάφορα...
 
Αλέξης προς Ευγένη
ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΟΡΝΟΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ;
 
Ευγένης προς Αλέξη
Καλημέρα!
Θα έπρεπε;
 
Αλέξης προς Ευγένη
Ευγένη απόντα,
Ένα ποίημα ακόμα.
Για κοίτα, από τώρα για την επιστροφή σου μιλάω.
Αλέξης
 
Ευγένης προς Αλέξη
Καλησπέρα Αλέξη μου!
Πόσο χάρηκα που είδα τα μηνύματά σου στα εισερχόμενά μου, δεν λέγεται! Και μάλιστα που αφορούσαν το νέο προσωρινό μέρος της διαμονής μου και την επιστροφή μου!
Συγκινήθηκα, βρε τρελό αγόρι!
 
Έχω έρθει στη δημοτική βιβλιοθήκη της Πάτρας, όπου δουλεύει μια συνάδελφος, για να διαβάσω λίγο και να δω το ταχυδρομείο μου!
Περνάω καταπληκτικά (φτου μην τα ματιάσω). Το σεμινάριο μέχρι στιγμής υπέροχο! Σήμερα έκανα μια παρουσίαση για την ομάδα μου για τη διοίκηση μιας υπηρεσίας που βρίσκεται υπό κατάρρευση! Νομίζω, μου άρεσε το βάθρο! Κάποτε το φοβόμουν αλλά δεν μου είναι δύσκολο πια!
Πρέπει να φύγω γιατί μόλις έφτασε ο Γρηγόρης. Σε φιλώ! Ελπίζω να είσαι καλά!
Αύριο θα έρθω πάλι στη βιβλιοθήκη!
Φιλιά!
 
Αλέξης προς Ευγένη
Ευγένη, τόσο μακριά, τόσο κοντά...
Δεν μπορείς να φανταστείς σε τί κύματα έπαρσης, έξαρσης, καυτής φαντασίωσης μ' έχει ρίξει το χτεσινό σου μήνυμα!
Δες και μόνος σου, στο ποίημα που ακολουθεί.
Χαίρομαι που το σεμινάριο σού βγαίνει θετικό. Και σε ανώτερα.
Κοντά σου ο Γρηγόρης; Μπράβο συμπαράσταση το παλικάρι!
Χάδια...
Αλέξης
 
Αλέξης προς Ευγένη
Ευγένη Πατρινέ μου,
Δέκα (μόνο;) φορές αναζήτησα ένα μήνυμά σου στο ταχυδρομείο.
Σκέφτηκα τη σημερινή απεργία - κι ότι δεν έχεις ελευθερία κινήσεων.
Ο ποιητικός ο οίστρος καλά κρατεί. Δες και πάλι το συνημμένο ποίημα.
 
Αλέξης προς Ευγένη
Καλωσόρισες Ευγένη!
 
Ευγένης προς Αλέξη
Που το κατάλαβες ότι ήρθα βρε;  Τελειώσαμε με μια τελική εξέταση νωρίς σχετικά και κατά τις 17:30 έφτασα Γιάννενα! Χάρηκα που γύρισα! Πήγα για ένα καφεδάκι (ο Γρηγόρης συνεχίζει να με βρίζει που γύρισα άπραγος, περίμενε να του κάνω προξενιό) και νάμαι εδώ ξανά μαζί σας! Να σε ρωτήσω, τα ποιήματα αυτά της τελευταίας εβδομάδας είναι καινούργια απ’ ότι κατάλαβα ε; Δηλαδή τα έγραψες αυτές τις μέρες; Μου άρεσαν πάρα πολύ, είναι καταπληκτικά! Ευχαριστώ και για τα ψηφιακά φρούτα και άνθη. Σου στέλνω κι εγώ μια φωτογραφία με ολοκόκκινες παπαρούνες, που έβγαλα πρόσφατα!
Είσαι καλά; Πως πέρασες τις μέρες αυτές;
Σε φιλώ!
 
Απάντηση στα ενδιάμεσα μηνύματά σου:
Δεν είχα διαδικτυο, στη βιβλιοθήκη πήγα μόνο για λίγο, ίσα ίσα να ρίξω μια ματιά στις σημειώσεις που μας έδωσαν! Απεργία; Τι απεργία; Δεν το κατάλαβα καν! Κανονικά έγινε το σεμινάριο πάντως! Όχι και Πατρινός! Σαν πόλη όμορφη είναι, περπάτησα αρκετά τα απογεύματα
 
Το ποίημα «Μεσημέρι τρίτο» δείχνει μια σχετική διάθεση για τολμηρότητα!
 
Το σεμινάριο θετικότατο! Τέλειο! Μου άρεσε πολύ! Και ευτυχώς δεν είχε και τίποτα για να μου αποσπάει την προσοχή! Ε, δεν ήρθε μόνο για μένα ο Γρηγόρης! Περίμενε και το κάτι τις του!  

 

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα!
    Φαντάζομαι ο πορνοκινηματογράφος ήταν κάποτε στα φόρτε του.. τώρα όχι πια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστό, όχι πια στο φόρτε του.
      Αλλά εκεί συχνάζουν, ακόμα, όσοι επιζητούν την άμεση ανώνυμη επαφή, στο σκοτάδι, και σε σχετικά ασφαλές περιβάλλον.
      Ξενικός

      Διαγραφή