Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Εξάμηνο μηνυμάτων (13)


Δέκατη τρίτη ανάρτηση του χρονικού με τίτλο «Εξάμηνο μηνυμάτων».
Αλέξης (Ξενικός) και Ευγένης (Φαρσαλινός) ανταλλάσσσουν ηλεκτρονικά μηνύματα με αφορμή το ιστολόγιο του πρώτου. Γρήγορα η αλληλογραφία επεκτείνεται στην καθημερινότητα και σε θέματα πιο προσωπικά. Εκτός από τα πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπάρχουν και μερικά αποσπάσματα ημερολογίου που φωτίζουν σημεία που αποσιωπούνται στα μηνύματα…
Οι αναρτήσεις ΔΕΝ είναι αυτοτελή «επεισόδια». Αποτελούν ολοκληρωμένο έργο σε ιδιόμορφη μυθιστορηματική μορφή. Αν, αγαπητέ αναγνώστη, ήρθες μόλις τώρα σε επαφή με το έργο, προτείνω να ξεκινήσεις από την αρχή, όπως όταν πάρεις στα χέρια σου ένα νέο βιβλίο…
Θα γίνει προσπάθεια να έχουμε μια ανάρτηση 3 φορές την εβδομάδα.
 
 
Εξάμηνο μηνυμάτων (13)
 
 
Αλέξης προς Ευγένη
Αγκαλιές και χάδια πάντα διαθέσιμα.
Μια κουβεντούλα ακόμα για τη Σίφνο. Θαυμάσια επιλογή. Υπόψη: οι καλύτερες αμμουδερές παραλίες – για μένα - είναι στα δύο άκρα του νησιού (Χερρόνησος και Πλατύς Γιαλός). Στο Κάστρο από κάτω πολύ περιορισμένα τα πράγματα για κολύμπι. Μεγάλη αμμουδιά στις Καμάρες αλλά είναι δίπλα στο λιμάνι.
Χάδι πολύ οικείο, διαρκείας...
Αλέξης
 
Ευγένης προς Αλέξη
Μακάρι αυτές οι εκδρομές να ήταν συχνότερες για όλους μας. Κοντινές ή μακρινές λίγη σημασία έχει. Έτσι μόνο, να μη λογαριάζεις τίποτα και κανέναν.
Ήθελα κι άλλα να σου γράψω – μαζί και για το ποίημα «Έκφραση», αλλά τα λέμε αύριο, γιατί δεν βλέπω από τη νύστα..
Φιλιά!
 
Αλέξης προς Ευγένη
Ευγένη μου ακριβέ,
Κατάλαβα, σε κούρασα. Κι αν μου απαντήσεις τώρα: "καλά που το κατάλαβες...", δίκιο θάχεις.
Μόνο, δείξε κατανόηση για το μοναδικό αυτό γεγονός: ότι, πρώτη φορά στη ζωή μου συνομιλώ τόσο ελεύθερα, τόσο ανοιχτά, τόσο άφοβα, και φαντασιώνομαι κιόλας, φιλικά, ηδονικά, μ' έναν άνθρωπο που φαίνεται να με κατανοεί σε όλα.
Έχω άδικο να "αγκιστρώνομαι" ;
Χάδι στις θηλές, καληνύχτα!
Αλέξης
 
Αλέξης προς Ευγένη
Στο ποίημα "Έκφραση" η εκδρομή αναφέρεται στην ανάβαση της Πεντέλης σε ευθεία γραμμή, ξεκινώντας από την Παλαιά Πεντέλη προς τα πάνω, μέσα από λατομεία, δάση, αλλά και σεληνιακό τοπίο. Χειμώνας καιρός, αλλά ο θαυμάσιος ήλιος του μεσημεριού νωρίς βασίλεψε και το σκοτάδι μας βρήκε στην κάθοδο, κοντά στη σπηλιά Νταβέλη. Τελικά, από το δρόμο με ταξί σπίτι μας.
 
Εκδρομή με νεανική έξαρση, χωρίς φόβο. Αλλιώς μιλούσαμε, εκφραζόμασταν τότε. Άλλος τρόπος σκέψης. Σε λίγα χρόνια μέσα, πολλά άλλαξαν…
Τώρα πολύ αραιά ένα τηλεφώνημα, τετριμμένα πράγματα...
 
Θα έχεις βέβαια αντιληφτεί ότι τα περισσότερα ποιήματα είναι πραγματικά βιώματα.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Φιλικά,
Αλέξης
 
Ευγένης προς Αλέξη
Καλημέρα Αλέξη μου!
Τι κάνουμε; Όλα καλά;
Σήμερα ξημέρωσε πανέμορφη μέρα! Και μάλλον θα πάει έτσι όλη μέρα! Μακάρι!
Ίσως κανονίσω και κάτι για το απόγευμα. Θα δείξει! Πάντως με μόνο σύμμαχο τον καιρό, θα περάσει γρήγορα η μέρα! Ελπίζω και η δική σου να είναι φανταστική μέρα!
 
Ευχαριστώ για τις συμβουλές για τη Σίφνο! Προτιμώ άμμο κι εγώ, αλλά όχι πως με πειράζει και το βότσαλο, ίσα ίσα δεν κολλάει και παντού!  Όταν γυρίσω θα σου πω και πού πήγαμε!
 
Οι φωτογραφίες που μου έστειλες με το συνημμένο ήταν πολύ καλές και καλοκαιρινές! Ζήλεψα κιόλας! Αλλά δεν συνηθίζω να βάζω φωτογραφίες εκτός από τις δικές μου στο ιστολόγιο. Μια δυο φορές το έκανα μόνο, και μετά το άφησα.
 
Όχι δεν με κούρασες, ούτε ενοχλήθηκα για να δείξω κατανόηση, είναι μια επαφή μέσω μηνυμάτων η οποία συνεχίζεται κανονικά. Απάντησέ μου όμως, από πού το συμπέρανες αυτό, ότι κουράστηκα δηλαδή;
 
Φιλιά! Πολλά!
 
Αλέξης προς Ευγένη
Ευγένη μου,
Πάντα με τον καλό το λόγο, είσαι βάλσαμο...
Επειδή το μήνυμά σου τα μεσάνυχτα περιείχε το «νυστάζω», σκέφτηκα ότι κάπου το παράκανα.
Μέρα θαυμάσια εκεί, όπως εδώ, φυσικά.
Διατρέχω όσα ιστολόγια προλάβω (καμιά 50 ημερησίως) - αλλά ο ήλιος έξω καλεί...
Ξέρεις, είμαι και λίγο ερασιτέχνης φωτογράφος, δεν έχω πολλές φωτογραφίες, όλες όμως διαλεχτές. Κυρίως πρόσωπα. Αρκετά τοπία με αρχαιολογικό ενδιαφέρον... Και πάρα πολλά γυμνά από το διαδίκτυο (αυτά τα βρίσκεις παντού, βέβαια).
Τρυφερά,
Αλέξης
 
Ευγένης προς Αλέξη
Καλημέρα!
Όταν μπορείς, να τον χαρείς τον ήλιο! Το ίδιο θα έκανα κι εγώ στη θέση σου! Τί εννοείς γυμνά από το διαδίκτυο; Πορνοφωτογραφίες; Μου φτιάχνεις τη διάθεση! Βρε βρε βρε...
Να βάλεις και καμία στο ιστολόγιο να δούμε, και να την πλαισιώνεις με στίχους... Εκεί που λες ήλιο και άμμο και θάλασσα, μια φωτογραφία δίπλα... Πωπω φτιάχτηκα με το τοπίο τώρα! Και ας με πρήζουν εδώ!
Φιλιά!
Ευγένης
 
Αλέξης προς Ευγένη
Ορθογράφε Ευγένη,
Φωτογραφίες γυμνών μαζί με τα ποιήματα. Χμμμ. Καλό για να κερδίζω κοινό, κακό για το επίπεδο του ιστολογίου. Δεν το βλέπω, αν και με τραβάει η ιδέα. Ερώτημα πονηρό: τί φωτογραφίες θα έβαζα στην "Εξιστόριση";
Σ' αφήνω να απολαμβάνεις ένα μεγαλειώδες απόγευμα!
Τρυφερότητες!
Αλέξης
 
Ευγένης προς Αλέξη
Καλημέρα!
Για το ιστολόγιό σου, δεν εννοούσα φωτογραφίες γυμνών, αλλά τοπίων. Πχ αν το ποίημα έχει παραθαλάσσιο φόντο, μια λήψη με θάλασσα, αν έχει δασικό φόντο, λήψη με πεύκα... κάπως έτσι... Το γυμνό είναι άλλο. Τέτοιες φωτογραφίες στην «Εξιστόρηση», δεν τίθεται θέμα, να αφήσεις και κάτι στη φαντασία του αναγνώστη...
 
Μεγαλειώδες απόγευμα, στο τσακ δεν χάλασε! Πήγαμε και για καφέ, καλά ήταν! Τώρα μαζεύω πληροφορίες για το ταξίδι και τη διαμονή μου στην Πάτρα, μίλησα και με κάνα δυο γνωστούς που θα ήθελα να συναντήσω και όλα πηγαίνουν ρολόι! Έχω και έναν ανιψιό φαντάρο εκεί, που μάλλον θα τον επισκεφτώ (αν και δεν έχω καθόλου όρεξη, αφού δεν θα έχουμε τί να πούμε, μια και είναι μικρότερος και δεν έχουμε κοινά).
 
Τρυφερότητες; Μου θύμισε το «αγκαλίτσες και φιλάκια» λαϊκό άσμα, χεχεχε!
Φιλιά! Καλημέρα να έχουμε! Σε φιλώ Αλέξη!…
Ευγένης
 
Αλέξης προς Ευγένη
Ευγένη μου,
11 χρονών ήμουνα όταν είδα τη θάλασσα για πρώτη φορά, και ποιά θάλασσα: τη γκρίζα Βόρεια Θάλασσα, κάπου στα βόρεια του Αμβούργου. Τα ελληνικά νησιά τα έχω σαν φετίχ, νομίζω ότι ΟΛΑ είναι επιτρεπτά και ΟΛΑ γίνονται στα νησιά. Όχι μόνο στη Μύκονο (όπου δεν είχα... εμπειρίες καθόλου), αλλά η Κύθνος, η Σέριφος, η Πάρος, η Σίφνος, η Σαντορίνη, η Ανάφη, τα Κουφονήσια, η Κέρος,...
Απολλώνιο φως!
Πολύ τρυφερά,
Αλέξης
 
Ευγένης προς Αλέξη
Ευγένη μου,
Μπράβο για την απόφαση για το σεμινάριο της Πάτρας! Θάχουμε επικοινωνία, ή... δύσκολα;
Ανιψιός φαντάρος; Εξ ορισμού νέος, γυμνασμένος, με δυνατό κορμί, με αντοχή, και... πεινασμένος για χάδια. Και δεν ενδιαφέρεσαι; Εμένα θα μου τρέχαν τα σάλια - εκτός αν η οικογενειακή μη-οικειότητα δεν το επιτρέπει.
Πώς είπες;...
Καταλαβαίνω, θα μείνεις με τις φαντασιώσεις. Ξέχασέ το. Όραμα ήταν και πάει...
 
Για τυχόν αναρτήσεις φωτογραφιών μαζί με ποιήματα, η άποψή σου απόλυτα κατανοητή και σεβαστή. Δεν θα υπάρξουν έκτροπα.
 
Για τα αγγλικά μου ποιήματα τώρα: λέω να αναρτήσω ανακοίνωση που θα ειδοποιεί ότι για το μεθεπόμενο σαββατοκύριακο ξεκινά η ανάρτηση αυτών των ποιημάτων. Εκεί θα ταίριαζαν κάτι gothic φωτογραφίες - που δεν έχω, είμαι παιδί του ήλιου εγώ. Αλλά ας αφήσουμε κι εκεί τη φαντασία να κάνει τη δουλειά της.
 
Πωπω, είσαι πολύ λεπτολόγος στα χάδια...
Όπου κι όπως τα θες, λοιπόν! (λίγη φαντασία, βρε...)
Αλέξης
 
Ευγένης προς Αλέξη
Καλημέρα ξανά!
Ευτυχώς τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις και θα πάω στο σεμινάριο! Το διάβασμα σκέφτομαι, δεν ξέρω πόσο θα είναι!  Για μια εβδομάδα δεν θα έχουμε επικοινωνία, δεν έχω φορητό υπολογιστή. Μόνο αν πάω σε κάποιο ίντερνετ καφέ, αλλά δεν τα συμπαθώ καθόλου και νομίζω θα το ρίξω στην αποτοξίνωση.
 
Ο φαντάρος είναι ανιψιός! Και πολύ βαρβατοχωριάτης! Και με τη σειρά του αδερφός της κολλητής μου! Και δεν είμαι από τα άτομα που την πέφτουν στον άλλον έτσι εύκολα! Ντρέπομαι, αγαπητέ μου. Μόνο όταν είμαι σε ένα σχετικό μέρος, μπορεί να παίξει το μάτι μου.
 
Ναι, καλή ακούγεται η ανακοίνωση των αγγλικών ποιημάτων. Θα ψυχοπλακωθούμε βέβαια, αλλά εντάξει, θα το υποστούμε! 
 
Δεν έχω επισκεφτεί πολλά νησιά, ίσα ίσα, ελάχιστα, δηλαδή Ρόδο που πήγα πενταήμερη, Τήνο για ένα διήμερο προσκύνημα, Σκιάθο σε εκδρομή σχολική, Αίγινα περνώντας από τους συγγενείς στην Αθήνα, Σέριφο στις τελευταίες διακοπές.
 
Όλα καλά σήμερα! Καλός καιρός, έτρεξα στο ταχυδρομείο και στην εφορία πρωί πρωί να τελειώνω και τώρα κάνω κάτι ψώνια.
 
Είμαι λεπτολόγος στα χάδια ε;  Λίγη φαντασία; Δουλεύει υπέρ του δέοντος, σε πληροφορώ!
Φιλιά!
Ευγένης
 
Αλέξης προς Ευγένη
Ευγένη μου, ταξιδευμένος είσαι. Πήρες την Ελλάδα ως ένα βαθμό δειγματοληπτικά. Άντε, προσεχώς προσκύνημα στη φημισμένη κουζίνα της Σίφνου (μη ζυγίζεσαι στην επιστροφή!).
 
Βαρβάτος λοιπόν ο ανιψιός. Μμμμ, από τα ποιήματά μου θα έχεις αντιληφτεί ότι εμένα μέ ελκύουν οι μάλλον αδύνατοι - καλοσχηματισμένοι, βέβαια, αλλά βασικά αδύνατοι τύποι (ξέρεις: λυκειόπαιδα, φοιτητές, στρατιώτες), αλλά δεν λέω ποτέ όχι σε όποιον προθυμοποιείται, ας είναι και 70 και υπέρβαρος!
 
Σήμερα, εδώ, ψώνια στη λαϊκή.
Προσέχω πολύ τις τιμές. Κέρβερος. Ακόμα και στα φρούτα, τα τόσο αναγκαία. Δεν χάθηκαν τα μήλα και τα πορτοκάλια.
Δεν είμαι χορτοφάγος αλλά το κρέας το καταναλώνω με φειδώ. Καταναλώνω όμως πολύ ψάρι (φτηνό φυσικά) και κηπευτικά.
Γαλακτοκομικά σε ικανή ποσότητα. Τρελαίνομαι για γιαούρτι.
Τα γλυκά είναι ένας πειρασμός, αλλά είμαι σχετικά εγκρατής. Συνοδεύω κάθε γεύμα με δυό ποτηράκια κρασί. Μπύρα κυρίως το καλοκαίρι. Άλλα οινοπνευματώδη σχεδόν ποτέ. ΄Αντε, ένα λικεράκι πριν από τη συνουσία, για να είναι γευστικά τα φιλιά (χεχεχε).
Ορίστε, ξέρεις τί σε περιμένει αν με καλέσεις σπίτι...
Σειρά σου να αποκαλύψεις τα γαστριμαργικά σου.

Φιλιά (ναι, αυτό είπα: φιλιά!)
Αλέξης

 

2 σχόλια: